Å ty til våpen

Jeg er litt som Dr. Who når det gjelder skytevåpen. Legg dem vekk.

I dag (okey, det er over midnatt, så teknisk sett i går) våkna opp til en mulig trussel mot landet jeg bor i. «Hæææ, skal vi alle dø nå? Igjen?» tenkte min trøtte hjerne. Så fikk jeg våkna litt, og fikk med meg at våpna politi var stasjonert ut på alle innfartsårer til landet. Selv uten å ha drukket kaffi klarte hodet mitt å regne ut at det sivilbefolkningen altså er informert om er at det er en mulighet for at vi kanskje er i fare, men ingen myndigheter har informert konkret om hva vi skal være på vakt etter. Og det står fullt av bevæpnede, statsansatte mennesker med farlige våpen blant sivilbefolkningen.

Noe skurrer. Veldig. En mulighet er at PST tråkker i sikkerhetssalaten og gjør situasjonen farligere ved å informere om mer enn det de har gjort i dag. En annen mulighet er at de ikke vet mer enn det de har kommet med, og det man ikkee vet kan man ikke fortelle om, så vidt jeg har fått erfare på min ferd ned livets landevei. En tredje mulighet er at Illuminati har alliert seg med romvesnene som vil invadere jorden, og at det hele egentlig handler om Lady Gagas nye sko, men det kan du lese om andre steder på internett.

Det jeg ikke skjønner er hvordan væpnede politifolk blant sivilbefolkningen kan forhindre et eventuellt terrorangrep. Gjør det oss ikke-terrorister tryggere at et lite feilgrep fra en politibetjent kan få fatale følger for en eller flere personer innen våpenet rekkevidde? Er alle politifolkene som nå er i tjeneste og bevæpnet så stødige på våpenet de har med seg at vi kan være 100% sikre på at det ikke kan skje feil? Det hele bærer preg av en småmilitaristisk actionfilm, ikke et forsøk på å etterforske og stoppe gærninger som av en eller annen forskrudd grunn vil angripe bananrepublikken vår.

Hvordan det hele ender vet vi først om et par dager, tidligst. I mellomtiden har vi sivile en dobbel trussel hengende over oss: Et mulig planlagt angrep som ingen vet noe særlig om, og en drøss bevåpnede mennesker blant oss. Æ kan’ke i æ liår d.

One comment

  1. Nå har hverken PST, Politiet, eller noen på Stortinget maktet å fremsette faktabelegg for at denne aksjonen deres er påkrevd, eller effektiv. Og aller helst ser de for seg at vi da bare skal stole på dem, når de virker kaotisk og irrasjonell. Her er det noe som skurrer!

Comments are closed.