Juni

Achtung, rant!

Æsj, altså! Igjen. Det skjedde faenmeg igjen! Et trygt sted, en trygg havn for LHBTAIQ-personer ble angrepet, og rev med seg alt for mange menneskeliv.
KAN VI IKKE BARE FÅ LOV TIL Å VÆRE I FRED!?!?

Grunnen til at det i det hele tatt trengs egne utesteder for LHBTAIQ-mennesker er på grunn av alle fordommene rundt alt som ikke er cis-hetro-normativt. Fordi det samfunnet vårt definerer som normalen er så sykt trang. Det er ikke ok. Nei. Langt fra greit.

I en ideell verden kunne alle frekventert alle steder uten å være utsatt for fare, men så langt har ikke arten vår evolusjonert seg ennå.

Og jeg får lyst til å lage små, regnbuefargede aper som henger rundt i trærne og spiser alles fordommer som de skulle vært frukt. Dessverre ville fordomsfruktene vært så bitre at apene sikkert ikke ville spist dem.

Jeg får lyst til å skrike queerfeministiske saker som disse jentene skriker til patriarkiet

Jeg får lyst til å kaste småstein på de tradisjonelle kjønnsrollene som samfunnet tviholder på.

Men det finnes lyset i tunnelen. I dag leste jeg en artikkel om Kristin Fridtuns bok om kjønn. Der nevnte hen at vi tidligere brukte ordet kjønn om alle slags ting, ikke bare menneskers genitalier. «Alle kjønns kopper» brukte hen som eksempel. Det synes jeg var fint. Så herved adopterer jeg kjønn som et synonym for slags.

Uansett – det var ikke dette jeg trengte å rante om. Jeg er sint, frustrert, lei meg og såret fordi alle kjønns folk ikke klarer å leve i fred og fordragelighet. Mest sint. Og det er frustrerende. Men bra. Når jeg er sint slutter jeg heller ikke å sloss.

Terrormassakren i Orlando bygget opp nye barrikader for LHBTQIA-folket. Vi har besteget dem på nytt, og står øverst på dem med nyplantede prideflagg i alle regnbuens farger. Vi kan snakke om våpenlover, islamisme eller mental helse til vi spyr, men i bunnen av hele denne tragedien ligger et voldelig, morderisk angrep på skeivingene. Her er det snakk om at grunnleggende rettigheter, som retten til en identitet og et navn faktisk ikke er en selvfølge, og ikke respekteres for alt for mange skeivinger på denne planeten. Og det er ikke greit.

Takk for meg

 

 

 

Forresten, jeg og en venn drodler med idéen om å lage en queer space i sørlandshovedstaden. Har du noe å bidra meg? Ping meg i kommentarfeltet.