Bio

Dette er vevloggen til Tale Haukbjørk, som er scenekunsthovud (held på med ein master i teatervitskap), tysknørd (har ein bachelor i germanistikk) og digitalrebell (sånn derre pirat-ting). Her blir det publisert innlegg om alt mogleg, frå kunst til rants.
Målform: varierande, men oftast norsk.

4 comments

 1. Du har flere ord på twitter enn bloggen her jo. Das unterscheidung ist aber, du gibst zu, eine kulturelle sprache zu kennen!

  Svar

 2. Also! Weil so viele Philosophen und Denker in Deutschland tätsachlich engagiert sich heute.
  Peter Sloterdijk, Richard David Precht er flerårige skikkelser i mediebildet i Tyskland, i en debatt hvor ytringsnivået virker utenkelig i andre Engelsktalende land, eller Norge.

  Fordi samfunnslivet er komplekst i dag, sikter jeg ikke til at de relekterer meninger jeg ønsker fremmet – Det jeg ser i Tyskland er at de ser ut til å «stole på at de har» en kapasitet til å håndtere konfliktfylt diskusjon om en varig fremtid. Jeg har respekt for Tyskere jeg kjenner i Norge som er uenige i det. Det jeg har sett er ytringer i media i Tyskland som:

  «In zwanzig Jahren ist unsere Fleischindustrie vorbei».
  «Om tjue år er kjøttindustrien vår forbi.» (Tyskland er vel Europas største eksportør av kjøtt, og Precht påstår i boka «Tiere denken», at tyske produsenter har STANSET nyinvesteringer pga utsikter mot kunstig laboratoriekjøtt, og veganerbevegelsen.)

  – Samfunnet ser i øynene at de har et energiforsyningsproblem, og ingen ideelle løsninger, men de tar diskusjonen til et høyt nivå allikevel.

  – Tyskland har tatt inn flyktninger, og på tross av risikoene, har de tillit til, evnen til å se et imidlertid uløselig problem i øynene; og velger etter min mening helt rett, når de engasjerer seg fullt direkte med menneskene dette angår.

  Jeg ser du er fra Kristiansand? Jeg er fra Arendal, og i tilfelle du ikke har de på radaren ville jeg anbefale å ta en tur innom Spiregården vegankafe (dronningens gate 52) og Kollektivet Kirkegata 17 (bruktklær og plastfri dagligvarer («unwrapped-tema»)).

  Stå på Tale!
  Jarl

  Svar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *